مقدمه در مورد ترمیم دندان

ترمیم دندان یا فیلینگ (Filling) را می‌توان به عنوان یک تخصص در دندانپزشکی معرفی کرد. ترمیم دندان یکی از مهم‌ترین مواردی است که می‌تواند کمک کند تا دندان‌های فرد بیمار حفظ شوند.

عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند منجر به آسیب دیدن دندان و یا حتی پوسیدگی شوند. به عنوان مثال عدم رعایت بهداشت، منظم نبودن دندان‌ها و عوامل ژنتیکی می‌توانند منجر به ایجاد پوسیدگی دندان شوند.

زمانی که شما دچار آسیب‌های ناگهانی دندان شدید، و یا اینکه پوسیدگی‌های دندان منجر به ایجاد مشکل شوند، نیاز است تا برای درمان و ترمیم آن به مطب و یا کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.

زمانی که شما برای ترمیم دندان به دندانپزشکی مراجعه می‌کنید، دندانپزشک پس از حذف بخش‌های آسیب دیده و پوسیده، اقدام به پُر کردن دندان و یا فیلینگ می‌کند. در واقع پُر کردن دندان شامل ترمیم تاج دندان می‌شود. ترمیم دندان می‌تواند با کامپوزیت دندان و یا مواد فلزی انجام شود.

به این مورد حتماً توجه داشته باشید، تا زمانی که آسیب دندان به ریشه نرسیده و پالپ آن سالم است، نیازی به درمان ریشه و عصب کشی نخواهد بود، اما زمانی که ریشه دندان آسیب ببیند، روند درمان تغییر می‌کند، در نتیجه پیش از پُر کردن دندان نیاز است تا دندان عصب کشی شود. به همین دلیل نیاز است تا هر زمان که متوجه پوسیدگی و آسیب دندان خود شدید، تا پیش آسیب به ریشه، برای درمان آن اقدام کنید.

زمانی که دندان تنها با انجام فیلینگ درمان شود، در مقایسه با زمانی که به عصب کشی نیاز دارد، هزینه‌ای بسیار کمتر خواهد داشت.

ترمیم دندان
ترمیم دندان

انواع روش‌های ترمیم دندان

1- ترمیم دندان با روش مستقیم که شامل سه مرحله است:

  • آماده کردن دندان و حذف بخش‌های پوسیده برای انجام فیلینگ
  • قرار دادن مواد مورد نظر درون دندان و ترمیم تاج دندان
  • ایجاد توازن در میان دندان ترمیم شده با سایر دندان‌ها (به عنوان مثال تنظیم ارتفاع دندان)

2- ترمیم دندان با روش غیر مستقیم: در این روش برش‌هایی بر روی دندان ایجاد می‌شود و پس از آن دندان آسیب دیده قالب گرفته می‌شود. در مرحله بعد، قالب دندان به لابراتوار دنداپزشکی منتقل می‌شود و پس از ساخت بخش مورد نظر، آن را بر روی دندان قرار می‌دهند. البته موادی که درون دندان قرار داده می‌شوند، باید موادی مقاوم‌تر باشد زیرا بخش درونی دندان، نسبت به بخش‌های کناری آن فشار بیشتری را تحمل می‌کند.

انواع مواد ترمیمی دندان

مواد ترمیمی دندان دارای انواع مختلفی است که در دسته‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • مواد ترمیمی همرنگ: گلاس آینومر و کامپوزیت
  • مواد ترمیمی فلزی: طلا، آمالگام و سایر مواد ترکیبی فلزی
  • مواد پُر کردن موقت: از این مواد برای پانسمان استفاده می‌شود که از ترکیب هیدروکسید کلسیم با سایر مواد تهیه می‌شود.

ترمیم دندان پوسیده با مواد همرنگ

زمانی دندان پزشک از مواد همرنگ دندان برای ترمیم آنها استفاده می‌کند که در معرض دید باشند. به عنوان مثال در صورت آسیب دیدن دندان‌های جلو، نیاز است تا از مواد همرنگ دندان استفاده شود. به طور کلی زمانی که قرار است از مواد کامپوزیت و یا همرنگ دندان استفاده شود، باید مراقب بود تا برش‌های زیادی بر روی دندان ایجاد نشود.

ترمیم دندان پوسیده با مواد فلزی و یا غیر همرنگ

معمولا دندانپزشک پس از بررسی دقیق دندان و میزان پوسیدگی آن تصمیم می‌گیرد از چه موادی برای ترمیم دندان استفاده کند. به طور کلی دندان‌های آسیاب به این دلیل که فشار بیشتری را تحمل می‌کنند و از طرفی در معرض دید نیستند، بهتر است برای پُر کردن آنها از مواد فلزی غیر همرنگ استفاده شود. این مواد نسبت به مواد کامپوزیت از مقاومت بیشتری برخوردار است.

ترمیم دندان پوسیده با طلا

طلا یکی از بهترین و مقاوم‌ترین موادی است که می‌توان برای پُر کردن دندان استفاده کرد. معمولاً از طلا زمانی استفاده می‌شود که بیمار آن را پیشنهاد دهد و از نظر هزینه مشکلی نداشته باشد. البته مواد ترمیمی از جنس طلا را باید پس از قالب گیری دندان، در لابراتوار ساخته شود.

به طور کلی مواد ترمیمی طلا دارای مزیت‌های بسیار زیادی است که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

  • تحمل فشار بسیار بالا
  • طول عمر نسبتاً بالا (چیزی در حدود 10 تا 15 سال)
  • زیبایی بیشتر نسبت به سایر مواد فلزی

تنها مشکلی که در مورد مواد ترمیمی طلا وجود دارد، قیمت بالای آن است.

پُر کردن دندان با مواد موقت

زمانی دندانپزشک از مواد ترمیمی موقت استفاده می‌کند که دندان بیمار نیاز به درمان ریشه و عصب کشی داشته باشد. معمولاً پس از انجام عصب کشی، به مدت چند روز روی دندان با مواد موقت پانسمان می‌شود و پس از اینکه دندانپزشک از عدم وجود مشکل اطمینان حاصل کرد، آن را با سایر مواد مانند کامپوزیت و یا مواد فلزی پُر می‌کند.

به این نکته دقت داشته باشید که هیچ مواد ترمیمی، نمی‌تواند طول عمر بالایی داشته باشد. گاهی نیز ممکن است پس از مدتی دندان مجدداً به ترمیم نیاز داشته باشد.

هزینه ترمیم دندان چه قدر است؟

هزینه این کار بستگی به موارد مختلفی دارد. برای دریافت هزینه با کلینیک ما به شماره ۰۲۱۷۷۹۷۶۵۷۹ یا ۰۹۰۵۹۵۱۶۶۶۶ تماس بگیرید.

به این مطلب امتیاز دهید. سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز است.
[تعداد امتیازها 2 عدد و میانگین امتیازها 5]