محتوای این مطلب
مقدمه
گاهی ممکن است به دلایل مختلفی دندانها نیاز داشته باشند تا با راهکارهای خاصی از جمله جراحی دندان درمان شوند. در بسیاری از موارد نیز دندانپزشک، جراحی را به عنوان تنها راهکار درمانی تشخیص میدهد. متاسفانه زمانی که صبحت از جراحی دندان به میان میآید، بیماران دچار نگرانی و ترس میشوند، در نتیجه ممکن است روند درمان را کامل نکنند و با مشکلات جدیتری مواجه شوند.
در اکثر مواقع این نگرانی به این دلیل است که بیمار نمیداند که جراحی به چه شکل و در چه مدت زمانی انجام میشود.
به طور کلی جراحیهای دندان دارای یک روند مشخص هستند و در اکثر موارد فرد بیمار، پس از انجام عمل جراحی دندان، میتواند به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهد.
تمام فعالیتهایی که بر روی دندان انجام میشود را میتوان به عنوان یک عمل جراحی در نظر گرفت، اما زمانی ما از واژه جراحی دندان استفاده میکنیم که بر روی لثه برش ایجاد شود. به عنوان مثال خارج کردن دندان یا عمل ایمپلنت که هر دو نیاز به برش لثه دارند، در نتیجه میتوان آنها را به عنوان عمل جراحی دندان معرفی کرد.
دلایل رایج جراحی دندان
جراحی دندان یکی از راهکارهای درمانی است و گاهی ممکن است که دندانپزشک به جای کشیدن دندان مجبور به خارج کردن دندان با عمل جراحی شود. دلایل مختلفی وجود دارند که میتوانند منجر به جراحی دندان شوند که برخی از آنها شامل موارد زیر است:
1- جراحی کانال ریشه: یکی از رایجترین مشکلاتی که معمولاً برای درمان به جراحی نیاز دارد، مشکلات مرتبط با کانال دندان است. گاهی نیز ممکن است که بخشی از دندان که به آن پالپ دندان یا مغز دندان میگویند، آسیب ببیند. پالپ دندان که در زیر مینای دندان قرار دارد، دارای عصب و رگهای بسیار زیادی است که اگر دچار آسیب شود، میتواند برای بیمار ایجاد درد کند. معمولاً این درد به دلیل ورود باکتری به دندان ایجاد میشود. در چنین مواردی نیز ممکن است دندان پزشک مجبور به جدا کردن بخش عفونی پالپ و یا بخش آسیب دیده دندان با انجام عمل جراحی شود.
2- جراحی ایمپلنت دندان: چند سالی است که یک روش بسیار کاربردی برای جایگزین دندانهای مصنوعی متحرک مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش یک پایه فلزی از نوع تیتانیوم به جای ریشه دندان قرار داده میشود و پس از آن دندانهای مصنوعی بر روی آن قرار داده میشوند. به نوعی میتوان گفت کاشت دندان و یا ایمپلنت، توانسته است یک تحول بسیار بزرگ در علم دندانپزشکی ایجاد کند، زیرا با این راهکار افراد میتوانند صاحب دندانهای مصنوعی اما ثابت شوند. کاشت پایههای ایمپلنت یکی از مواردی است که نیاز به جراحی دارد.
3- جراحی دندان عقل: یکی از رایجترین مواردی که معمولاً در درمانهای دندانپزشکی نیاز به جراحی دارد، دندان عقل است. به طور کلی دندانهای عقل به شکلی رشد میکنند که باعث ایجاد برخی از مشکلات در فک و دندان میشوند. گاهی نیز ممکن است به این دلیل که فک فرد کوچک است، دندان عقل نتواند یک رویش طبیعی داشته باشد و منجر به بهم ریختگی سایر دندانها شود. همچنین در برخی از موارد ممکن است به دلیل محل قرار گرفتن دندان عقل، این دندان دچار پوسیدگی شود زیرا ممکن است دسترسی به آن در زمان مسواک زدن کمی مشکل باشد. تمام این عوامل میتوانند باعث شوند تا دندانپزشک تصمیم به جراحی دندان عقل بگیرد.
4- عملهای زیبایی: از دیگر مشکلات دهان و دندان که میتواند منجر به عمل جراحی شود، رویش دندانهایی است که شکل مناسبی ندارند و یا در جایی مناسب قرار نگرفتهاند. در چنین مواردی نیز ممکن است که دندانپزشک در روند زیباسازی دندان فرد، تصمیم بگیرد تا برخی از دندانها را جراحی و آنها را خارج کند تا بتواند فرآیند زیباسازی دندان را تکمیل کند. همچنین ممکن است در طراحی لبخند نیز گاهی لثهها به جراحی نیاز دارند.
آیا جراحی کردن دندان درد دارد؟
این کار با بیحسی انجام میشود و درد آن تا حد زیادی قابل تحمل است.
هزینه جراحی دندان چه قدر است؟
هزینه جراحی بستگی به موارد مختلفی دارد. لطفاً برای مشخص شدن هزینه با کلینیک دندانپزشکی ما به شماره 02177976579 و 09059516666 تماس بگیرید.